Heeft u een maakbedrijf en bent u dagelijks bezig met het customizen van producten? Een goed ingerichte product configurator is dan onmisbaar. U kunt prijsoffertes direct aanpassen en klanten zelf visueel kennis laten maken met hun wensen. Dit zijn de redenen om vandaag nog in een configuratieproces te stappen.

1. Uw bedrijf ontwerpt of fabriceert maatproducten

Of dit nu toegangspoorten, fabrieksbanden of tuinhuizen zijn. Een configurator is een manier om klanten een mooie visualisatie van hun wensen te laten zien.

  • Met een configurator kunt u alle mogelijke variaties op een product laten zien. Denk onder andere aan verschillende kleuren, formaten en materialen.
  • Klanten kunnen zelf hun ideale product samenstellen en hebben hier direct een visueel beeld bij.

2. U vertrouwt op uw verkopers als het gaat om sales

Uw verkopers willen snel sales maken en daarom ook snel producten laten zien. Maar dit proces kan nogal eens belemmerd worden als potentiële klanten andere eisen krijgen. Een ander kleurtje hier, toch nog iets groter, liever wat ander materiaal… Een tekenaar moet dan een volledig nieuw ontwerp maken en de offerte laat nog even op zich wachten.

Maar zijn uw producten al configureerbaar? Heeft u een configurator en is deze met de juiste modellen ingericht? Dan verloopt dit salesproces een stuk sneller en kunt u klanten beter overtuigen met directe ontwerpen en offertes. 

3. U staat vaak op beurzen

Stelt u zich eens voor. U staat op een beurs en het is druk. Iedereen lijkt opeens bij uw kraampje te staan. U probeert zo snel mogelijk alle bestellingen op te schrijven, en dan vooral niet de componenten te vergeten. Want dat zou zonde zijn!

Met een configurator is dit verleden tijd. U kunt namelijk voorafgaand aan de beurs al een aantal combinaties configureren, waarvan u denkt dat ze het populairst zullen zijn. Misschien moet u soms een kleine aanpassing maken voor een klant, maar in principe kunt u op de beurs zelf het nummer van de combinatie opschrijven en zo sneller bestellingen doen.

4. U wilt een shift maken van B2B naar B2C

Levert u voornamelijk aan bedrijven, maar wil u de shift maken naar de consument? Een product configurator maakt shoppen leuk! Klanten kunnen hun eigen producten samenstellen en hun fantasie erop loslaten. Ze kunnen alle mogelijkheden zien en hier zelf mee ‘spelen’. Een product configurator is dus een mooie tool om in te zetten op de particuliere markt.

Een product configurator is een mooie manier om dit te bewerkstelligen. Een product configurator geeft klanten een visuele representatie van de mogelijkheden die er zijn en draagt hierbij zijn steentje bij aan het keuzeproces.