Industrie 4.0. Het lijkt slechts een populaire slogan, maar in werkelijkheid omschrijft het een belangrijke ontwikkeling die nu gaande is binnen de maakindustrie. Een ontwikkeling waar ook u van kunt profiteren! 

Wat is Industrie 4.0?

Industrie 4.0 is de benaming van de vierde industriële revolutie. Deze revolutie staat in het teken van nieuwe technologische ontwikkelingen als data-integratie, cloud computing en het internet of things (het verbinden van apparaten met een netwerk om gegevens uit te wisselen). Deze ontwikkelingen hebben veel invloed op de huidige mogelijkheden die er zijn binnen de maakindustrie.

industrie 4.0Machines en apparaten kunnen aangesloten worden op één netwerk, waardoor er optimaal informatie kan worden gedeeld, voorspelbaar onderhoud kan worden gepleegd en processen kunnen worden versneld. Machines van het productieproces staan met elkaar in verbinding en kunnen zo ‘communiceren’. De digitale wereld en de industrie smelten samen.

Technologie en software van nu

De technologieën van nu bieden ontzettend veel kansen voor maakbedrijven. Laat uw bedrijf veranderen in een ‘slim’ bedrijf! Het is goed om vast te houden aan oude ambachten en processen, die zijn ontzettend waardevol. Maar probeer ze écht te snappen en voer ze vervolgens uit met nieuwe technieken en software.

Er is lef voor nodig om de oude vertrouwde werkwijze en processen los te laten en anders in te steken, maar dit is wel een belangrijke stap om te kunnen groeien. Het is belangrijk om te snappen hoe processen werken, zodat u deze op een andere wijze kunt insteken. Nieuwe toepassingen kunnen zorgen voor snellere én betere processen. Zo kunt u zomaar eens van 16 uur naar 1 minuut tekentijd gaan!

Productieprocessen transformeren

We staan aan de vooravond van de Industrie 4.0, een revolutie die niet direct in alle bedrijven geïmplementeerd zal zijn. Maar als u hiervoor open staat, liggen de kansen er om productieprocessen te transformeren en mee te gaan in de nieuwe ontwikkelingen. Wij nemen graag een kijkje bij u in de keuken om te zien hoe oude technologieën zo omgeklapt kunnen worden, dat ze leiden tot efficiëntie, productiviteit en flexibiliteit. Wij begeleiden u binnen dit traject naar Industrie 4.0 toe.