De nieuwe manier van werken binnen de maakindustrie, ook wel bekend als Industrie 4.0, zal niet van de ene op de andere dag volledig doorgevoerd zijn en optimaal werken. Er zijn al veel ontwikkelingen gaande op weg naar het maakbedrijf van de toekomst. Toch liggen er op deze weg ook een aantal uitdagingen waar rekening mee zal moeten worden gehouden.

Voordelen Industrie 4.0

Optimaliseren productieproces

Door Industrie 4.0 of smart industry (lees hier wat dit precies inhoudt) worden fabrieken een stuk autonomer. De verschillende onderdelen van het productieproces gaan meer en beter met elkaar communiceren. Nieuwe toepassingen die oude processen vervangen kunnen zorgen voor snellere én betere processen. Hierdoor wordt het productieproces geoptimaliseerd. Zo kunt u zomaar eens van 16 uur naar 1 minuut tekentijd gaan!

Meer inzicht

Machines worden autonomer en gaan beter met elkaar communiceren. Hierdoor wordt veel data verzameld waar analyses op losgelaten kunnen worden. Dit levert veel real-time inzicht op wat betreft uren en aantallen en dát geeft weer inzicht in de planning. Op basis van al deze vrijgekomen data kunnen er betere beslissingen genomen worden, mits de data uit de juiste manier geanalyseerd wordt.

Meer efficiëntie  

Door smart industry kan er veel tijd en geld bespaard worden. Nieuwe toepassingen zorgen voor snellere productie en omdat alle onderdelen van het productieproces met elkaar verbonden zijn komt er veel data vrij. Deze gegevens maken het eenvoudiger om problemen op te sporen en te verhelpen. Hierdoor wordt het productieproces een stuk efficiënter ingericht.

Uitdagingen industrie 4.0

Veel data

Zoals eerder gezegd kan er veel data vrijkomen. Heel veel data. Hier moet wel verstandig mee omgegaan worden. Als deze data op de juiste manier geanalyseerd wordt kan daar namelijk veel kennis uitgehaald worden. Het is belangrijk dat er in alle data goede verbanden gezien worden en dat deze op de juiste manier geanalyseerd worden. Deze kwaliteit moet wel bewaakt worden.

Meegaan in de ontwikkelingen

Wij kijken graag met u mee welke ontwikkelingen kunnen gaan werken voor uw bedrijf. Wij nemen graag een kijkje bij u in de keuken om te zien hoe oude technologieën zo omgeklapt kunnen worden, dat ze leiden tot efficiëntie, productiviteit en flexibiliteit en u optimaal kunt profiteren van de Industrie 4.0.