3D-modellen én productietekeningen

Als automatiseringsbedrijf leveren wij maatwerksoftware en richten wij bestaande software op een slimme manier in. Wij gebruiken hiervoor onze kennis van technisch tekenen, programmeren en wiskunde. De combinatie van deze expertises maken ons specialist op het gebied van procesoptimalisatie, producten configureerbaar maken in de maakindustrie.

Maatwerk

In de huidige markt is steeds meer vraag naar op maat gemaakte producten voor de prijs van standaard producten. Klanten willen kunnen zien hoe iets eruit komt te zien als ze een (duur) product gaan aanschaffen. Hoe ziet die leuke overkapping er bijvoorbeeld uit als er een andere houtsoort wordt gebruikt? Of als de afmetingen groter worden? Het handmatig maken van 3D-tekeningen die interessant zijn voor de klant kost helaas veel tijd én geld.

3D product configurator

Daarom leveren wij een tool waarmee klanten hun eigen producten op maat kunnen configureren en meteen in 3D kunnen zien. De 3D product configurator werkt op het web en is geschikt voor vrijwel alle producten, van tuinhuizen, poorten, hekwerk, bandtransporteurs tot schoorstenen. In de tool kunnen verschillende parameters ingevoerd worden en het resultaat wordt direct weergegeven in een realistisch 3D-model van het product. Gaat de klant akkoord? Dan kan de leverancier meteen het technische ontwerp gebruiken voor het maken van het product.

  • De configurator draait op het web, in de cloud of in uw eigen website.
  • Wij verzorgen de implementatie en richten de configurator volledig in.
  • Uit de configurator komen bestanden waarmee u verder kunt werken, zoals: IAM / IPT / DWG / DXF / JPEG / BMP / PDF.

Tijdbesparing en efficiëntie

De tijdsbesparing is enorm! Bedrijven die soms uren of dagen aan tekenwerk besteden gaan naar een ‘tekentijd’ van enkele minuten. Een ander voordeel is de kwaliteitsborging en de foutenreductie, doordat algoritmes routinematige werkzaamheden overnemen. Daarnaast schakelen bedrijven met de configurator sneller, hebben ze direct een offerte voorzien van een 3D-ontwerp en hebben zo meer kans om opdrachten binnen halen.