Veel bedrijven maken gebruik van oude (vertrouwde) processen en ambachten. Om mee te kunnen komen met alle ontwikkelingen binnen de maakindustrie is het verstandig om deze processen uit te pluizen en écht te snappen, zodat ze efficiënter en slimmer ingericht kunnen worden.

Processen binnen maakbedrijven

Vanuit onze kennis van technisch tekenen, wiskunde en programmeren ondersteunen we maakbedrijven om hun producten configureerbaar te maken, een 3D-product configurator in te zetten of om complex tekenwerk uit handen te nemen.

Maar deze werkzaamheden staan niet op zichzelf. Voordat we dit namelijk doen kijken we altijd eerst naar de huidige werkwijze van deze bedrijven. We proberen antwoord te krijgen op de vraag hoe oude technologieën die gebruikt worden zodanig omgeklapt kunnen worden dat ze leiden tot meer productiviteit, flexibiliteit en efficiëntie.

Snel en wendbaar

De maakindustrie verandert en de productie verandert mee. Vanuit de markt komt er steeds meer vraag naar snellere levertijden, diverse keuzes en maatwerk, gericht op de wensen van de klant.

Dit verlangt van productiebedrijven dat ze wendbaar zijn, innoveren, de productiviteit verhogen en sneller kunnen produceren. Dat ze ‘smart’ worden, bedrijfsprocessen almaar meer digitaliseren en handig gebruikmaken van software.

Nu al geven steeds meer industriële bedrijven geld uit aan innovatie en onderzoek, waardoor de productiviteit groeit. Digitalisering is de toekomst, ook binnen maakbedrijven. En dat zien we terug!

Steeds meer machines zitten vol met sensoren en verzamelen dagelijks een schat aan data. Hierdoor kan er gedaan worden aan voorspellend onderhoud (predictive maintenance). Werkprocessen worden gedigitaliseerd, de monteur wordt digitaler en nieuwe software wordt ontwikkeld en geïmplementeerd.

Oude ambachten en processen

Dit zijn grote veranderingen die het karakter van en de cultuur binnen een bedrijf aanzienlijk veranderen. Maakt u veel gebruik van oude processen en ambachten? Deze zijn ontzettend waardevol en moeten zeker niet aan de kant geschoven worden.

Toch is stilstand achteruitgang. Om mee te kunnen komen met alle ontwikkelingen, is het van belang om in deze oude processen en ambachten te duiken. Hoe zitten ze nu eigenlijk écht in elkaar? Hoe werkt het precies?

Zodra u dat inzichtelijk heeft, kunnen deze processen op een andere wijze ingestoken worden met nieuwe software en technieken. Zo kunt u blijven profiteren van deze oude technologieën, maar leiden ze wel tot meer flexibiliteit, productiviteit en efficiëntie.

Hiervoor nemen we graag een kijkje bij u in de keuken! Neem contact met ons op zodat we u kunnen begeleiden binnen dit proces.